Предлог за празничну трпезу: Ролована ћуретина заливена белим вином
Преукусно!
Да ћуреће бело месо не би било суво кад се испече, потребно је додати му "сочне" састојке који ће га омекшати...
САВЕТИ ЗА НЕУДАТЕ ЖЕНЕ ПО ФЕНГ ШУИЈУ: Ове КРИТИЧНЕ грешке спречавају да нађеш ОНОГ ПРАВОГ!
УПОЗНАЈТЕ СЕ СА ЈЕДНОСТАВНИМ КУХИЊСКИМ ТРИКОВИМА: Уштедећете и време и новац!
Испробајте рецепт за роловану ћуретину у сосу од белог вина.
- 1 кг ћурећег белог меса
- 120 г шаргарепе
- 120 г тиквица
- 120 г црвене паприке
- 240 г сланине
- 80 г путера
- 40 г брашна
- 5 дл белог вина
Сланину исећи на танке режњеве. Ћуреће месо (без костију) исећи на 12 делова. Сваки комад разлупати у облику правоугаоника. Шаргарепу, тиквице и црвену паприку исећи на танке траке дужине око 5 цм и поређати на комаде ћуретине.
Преклопити крајеве и увити као сарму, а потом умотати ролницу у режањ сланине. На претходно загрејаном путеру пећи ролнице док не поприме румену боју са свих страна. Кад су довољно поруменеле, извадити их из тигања.
У сафт у тигању додати пола кашичице брашна и налити белим вином. Вратити ролнице у тигањ и динстати на тихој ватри, док се сос фино не укува. Када сос постане довољно густ, извадити роловану ћуретину и пресећи је дијагонално на два дела. Сервирати у загрејаном тањиру и прелити сосом.