Ručak po grčkom receptu: Piletina sa limunom i kuskusom
Veoma ukusno.
Ne znate šta da spremite za ručak? Evo odlične ideje! Ako volite grčku kuhinju i volite piletinu, ovo je pravi recept za vas!
DOMAĆI KVASAC BOLJI OD KUPOVNOG: Recept naših baka za najzdravije testo!
Jednostavno i ukusno: Hrskava pita sa sirom i prazilukom (RECEPT)
OVO JE NAJGORE ŠTO MOŽETE URADITI KAD ODMRZAVATE MESO: Sve domaćice prave KOBNU grešku! Može biti OPASNO!
- Četiri pileća filea
- 160 grama crvene paprike
- 40 grama feta sira
- 75 grama kuskusa
- Kašika sveže seckanog peršuna
- Jedna manja tikvica
- Glavica crvenog luka
- Kašičica bibera
- Jedan limun
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a u međuvremenu, operite papriku i tikvicu, pa ih isecite na kockice. Papriku, tikvicu i crveni luk pomešajte sa pola kašičice bibera i kašikom maslinovog ulja, stavite u pleh i pecite oko 15-20 minuta.
U međuvremenu, na pileće maso stavite pola kašičice bibera i posolite po ukusu, pa propržite u tiganju sa prethodno zagrejanom kašikom maslinovog ulja. Tako proprženu piletinu stavite u pleh sa povrćem, pa pecite oko 12-14 minuta.
Dok se piletina peče, stavite šolju vode da proključa. Narendajte koru limuna, iscedite polovinu limuna, a drugu polovinu isecite na kriške. U posudi pomešajte kuskus i rendanu koru limuna, pa u to dodajte 2/3 šolje ključale vode i ostavite da odstoji oko pet-šest minuta, dok ne upije vodu.
Kada je kuskus spreman, pomešajte ga sa pečenim povrćem, dodajte peršun, pola kašike limunovog soka i pola kašike maslinovog ulja, pa dodajte soli po želji.
Isecite piletinu na komade željene veličine, pa u tanjir sipajte malo kuskusa sa povrćem, komad mesa i malo fete, a odozgo iscedite jednu krišku limuna.
Čaša čistog uživanja: Čoko-mint milkšejk! (RECEPT)
Zaželeli smo ih se: Kako najbolje ispržiti mlade krompiriće
Kad nemate kvasac ili prašak za pecivo: Ovo može biti dobra zamena
INSTANT RECEPT: Ćuftice sa tunjevinom od starog hleba
Kako da unesete proteine tokom posta: Ove namirnice mogu da zamene meso i mleko