DOMAĆI KVASAC BOLJI OD KUPOVNOG: Recept naših baka za najzdravije testo!
Isprobajte.
Ukoliko zbog vanrednog stanja i borbe sa opakim virusom niste na vreme kupili kvasac, koji je postao jedan od najdeficitarnijih proizvoda kod nas, možete sami da ga napravite. Evo i kako...
Kad nemate kvasac ili prašak za pecivo: Ovo može biti dobra zamena
INSTANT RECEPT: Ćuftice sa tunjevinom od starog hleba
Kako da unesete proteine tokom posta: Ove namirnice mogu da zamene meso i mleko
Potrebno vam je: 1 jabuka, 750 g oštrog brašna, 520 ml vode i staklena tegla sa poklopcem. Pomešajte 1/2 kg brašna sa 350 ml vode, dodajte narendanu jabuku, stavite u staklenu teglu i dobro je zatvorite. Posle tri dana smesa će narasti i pojaviće se mehurići.
Pola smese bacite, drugu polovinu pomešajte sa preostalih 250 g brašna i 170 ml vode. Smesu ponovo stavite u teglu, dobro je zatvorite i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi.
Kvasac će biti dobar za upotrebu kada se pojave mehurići. Za hleb vam je potrebno 250 g pripremljenog kvasca, a ostatak čuvajte za narednu upotrebu dodavnjem brašna i vode kako bi smesa bila retka.
PO BAKINOM RECEPTU: Napravite najukusniju pogaču bez kvasca
Zdravo, ukusno i brzo: Krem čorba od praziluka (RECEPT)
Čaša čistog uživanja: Čoko-mint milkšejk! (RECEPT)
Zaželeli smo ih se: Kako najbolje ispržiti mlade krompiriće