Važno je da ostane sočno i ukusno: Koliko dugo se meso peče u rerni
18.01.2020.
20:54
Komentari (0)
Prste da poližeš!
Da bi meso bilo sočno i ukusno, veoma je važan način pripreme, ali i vreme pečenja. Pre svega bitno je da rerna bude dobro zagrejana.
Da li je opasnije to što jedemo meso, ili što ne jedemo povrće?
Da li je opasnije to što jedemo meso, ili što ne jedemo povrće?
Ukusni rolati sa mesom - idealni za prazničnu trpezu (RECEPT)
Ukusni rolati sa mesom - idealni za prazničnu trpezu (RECEPT)
Da li je moguće? Zacvrčao SVINJSKI BUT u kolima! Ostavio meso na par sati i zatekao ga ispečeno (FOTO/VIDEO)
Da li je moguće? Zacvrčao SVINJSKI BUT u kolima! Ostavio meso na par sati i zatekao ga ispečeno (FOTO/VIDEO)
U suprotnom, meso će se osušiti i neće biti dovoljno ukusno. Recimo, svinjsko meso s rebrima (1,5 kg) peče se sat i po na 200 stepeni. Toliko je potrebno da se dobro ispeče i pile, dok će pileći bataci i prsa na istoj temperaturi biti gotovi za 45 minuta.
Ćurka od 2,5 kg peče se dva i po sata na 170 stepeni, a ukoliko je punjena, sat duže. Jagnjeća plećka (2,5 kg) ili but (1 kg) peku se sat i po na 200 stepeni, teleći odrezak na istoj temperaturi 30 do 40 minuta, dok će govedina (1 kg) biti gotova za 40 do 60 minuta na 200 stepeni.
Vegetarijanci bolji ljubavnici od "mesoždera"? Eksperiment koji mnogi osporavaju
Vegetarijanci bolji ljubavnici od "mesoždera"? Eksperiment koji mnogi osporavaju
ČOKOLADA, CIMET, MESO! Nećete verovati, ali OVE namirnice USISAVAJU SALO sa stomaka!
ČOKOLADA, CIMET, MESO! Nećete verovati, ali OVE namirnice USISAVAJU SALO sa stomaka!
Prestali ste da jedete meso: Evo šta će se desiti sa vašim telom
Prestali ste da jedete meso: Evo šta će se desiti sa vašim telom
"Krompir ne goji i može da se jede sa mesom!" Doktor Filgud nam je OTKRIO TAJNE zdrave ishrane!
"Krompir ne goji i može da se jede sa mesom!" Doktor Filgud nam je OTKRIO TAJNE zdrave ishrane!
RUŽNA NAVIKA zbog koje ćete se pre zaraziti EŠERIHIJOM, nego kada biste jeli sirovo meso