Важно је да остане сочно и укусно: Колико дуго се месо пече у рерни
18.01.2020.
20:54
Коментари (0)
Прсте да полижеш!
Да би месо било сочно и укусно, веома је важан начин припреме, али и време печења. Пре свега битно је да рерна буде добро загрејана.
Да ли је опасније то што једемо месо, или што не једемо поврће?
Да ли је опасније то што једемо месо, или што не једемо поврће?
Укусни ролати са месом - идеални за празничну трпезу (РЕЦЕПТ)
Укусни ролати са месом - идеални за празничну трпезу (РЕЦЕПТ)
Да ли је могуће? Зацврчао СВИЊСКИ БУТ у колима! Оставио месо на пар сати и затекао га испечено (ФОТО/ВИДЕО)
Да ли је могуће? Зацврчао СВИЊСКИ БУТ у колима! Оставио месо на пар сати и затекао га испечено (ФОТО/ВИДЕО)
У супротном, месо ће се осушити и неће бити довољно укусно. Рецимо, свињско месо с ребрима (1,5 кг) пече се сат и по на 200 степени. Толико је потребно да се добро испече и пиле, док ће пилећи батаци и прса на истој температури бити готови за 45 минута.
Ћурка од 2,5 кг пече се два и по сата на 170 степени, а уколико је пуњена, сат дуже. Јагњећа плећка (2,5 кг) или бут (1 кг) пеку се сат и по на 200 степени, телећи одрезак на истој температури 30 до 40 минута, док ће говедина (1 кг) бити готова за 40 до 60 минута на 200 степени.
Вегетаријанци бољи љубавници од "месождера"? Експеримент који многи оспоравају
Вегетаријанци бољи љубавници од "месождера"? Експеримент који многи оспоравају
ЧОКОЛАДА, ЦИМЕТ, МЕСО! Нећете веровати, али ОВЕ намирнице УСИСАВАЈУ САЛО са стомака!
ЧОКОЛАДА, ЦИМЕТ, МЕСО! Нећете веровати, али ОВЕ намирнице УСИСАВАЈУ САЛО са стомака!
Престали сте да једете месо: Ево шта ће се десити са вашим телом
Престали сте да једете месо: Ево шта ће се десити са вашим телом
"Кромпир не гоји и може да се једе са месом!" Доктор Филгуд нам је ОТКРИО ТАЈНЕ здраве исхране!
"Кромпир не гоји и може да се једе са месом!" Доктор Филгуд нам је ОТКРИО ТАЈНЕ здраве исхране!
РУЖНА НАВИКА због које ћете се пре заразити ЕШЕРИХИЈОМ, него када бисте јели сирово месо