Ako imate želju za slatkim zalogajem, EVO SJAJNOG PREDLOGA: Najbolji recept za KOLAČ neodoljivog ukusa i mirisa (VIDEO)
Mekana i sočna poslastica, koju će svaki sladokusac voleti
Potrebno je:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 100 ml maslinovog ulja
- korica limuna
- 400 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaa
- 200 ml mleka
- 100 g suvog grožđa
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/07/21/sd_-_2022-07-21t090336.513.jpg?itok=8BnRGEQG)
ZDRAVO I UKUSNO! Savršeno pečena, mekana i sočna PILEĆA DŽIGERICA sa lukom po BAKINOM RECEPTU (RECEPT)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/07/19/20220718_142438.jpg?itok=8-QovJ9B)
Sočni letnji KOLAČ SA 3 VRSTE VOĆA na bakin način: Poslastica koja se ne sprema samo jedanput (RECEPT)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/07/13/sd_-_2022-07-13t092202.651.jpg?itok=KrgIEXnP)
BAKIN KOLAČ SA ŠLJIVAMA I JABUKAMA: Evo kako da napravite POSLASTICU koja se savršeno slaže sa KAFOM! (VIDEO, RECEPT)
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, potom dodati brašno sa praškom za pecivo. Zatim dodati ulje, suvo grožđe, koricu limuna i mleko. Sve izjednačiti.
U činiju staviti kakao i sipati 100 ml vrućeg mleka, pa izmešati. Testo podeliti na dva dela, te u jedan sipati kakao.
Pleh od 24 cm obložiti pek papirom ili premazati uljem i posuti brašnom.
Spremiti 2 jednake kutlače, pa sipati svetlo testo na sredinu, zatim u njega dodati tamno, pa opet svetlo i tako do kraja.
Jednim štapićem razvuči testo od ivice ka sredini i tako u krug.
Peći na 200 stepeni C oko 50 minuta. Pred kraj pokriti i sačekati da se dobro ohladiti, pa iseći.
Uživajte!