Ако имате жељу за слатким залогајем, ЕВО СЈАЈНОГ ПРЕДЛОГА: Најбољи рецепт за КОЛАЧ неодољивог укуса и мириса (ВИДЕО)
Мекана и сочна посластица, коју ће сваки сладокусац волети
Потребно је:
- 5 јаја
- 100 г шећера
- 100 мл маслиновог уља
- корица лимуна
- 400 г брашна
- 1 прашак за пециво
- 3 кашике какаа
- 200 мл млека
- 100 г сувог грожђа
ЗДРАВО И УКУСНО! Савршено печена, мекана и сочна ПИЛЕЋА ЏИГЕРИЦА са луком по БАКИНОМ РЕЦЕПТУ (РЕЦЕПТ)
Сочни летњи КОЛАЧ СА 3 ВРСТЕ ВОЋА на бакин начин: Посластица која се не спрема само једанпут (РЕЦЕПТ)
БАКИН КОЛАЧ СА ШЉИВАМА И ЈАБУКАМА: Ево како да направите ПОСЛАСТИЦУ која се савршено слаже са КАФОМ! (ВИДЕО, РЕЦЕПТ)
Припрема:
Умутити јаја са шећером, потом додати брашно са прашком за пециво. Затим додати уље, суво грожђе, корицу лимуна и млеко. Све изједначити.
У чинију ставити какао и сипати 100 мл врућег млека, па измешати. Тесто поделити на два дела, те у један сипати какао.
Плех од 24 цм обложити пек папиром или премазати уљем и посути брашном.
Спремити 2 једнаке кутлаче, па сипати светло тесто на средину, затим у њега додати тамно, па опет светло и тако до краја.
Једним штапићем развучи тесто од ивице ка средини и тако у круг.
Пећи на 200 степени Ц око 50 минута. Пред крај покрити и сачекати да се добро охладити, па исећи.
Уживајте!