RUČAK ZA 30 MINUTA: Jednostavan i BRZ SATARAŠ samo od povrća, idealan za tople LETNJE DANE i one koji paze na liniju
Jelo koje je očaralo i oduševilo čak i najveće ljubitelje mesa, iako nema mesa
Samo što ste stigli sa posla, a gosti su se najavili da će doći na ručak, imate oko 30 min za spremanje, šta ćete sad? U ovakvim situacijama najbolje dođu brzi i jednostavni, a efektni recepti, kao što je današnji. Pravo iz baka Jeline kuhinje stiže recept za preukusni sataraš sa krompirom.
Osim što je jelo preukusno i brzo se sprema, sastoji se samo od povrća, pa je idealno za tople letnje dane i za one koji paze na liniju. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, koji su vrlo jeftini, a uživaćete i vi i gosti!
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/07/07/baka_5.jpg?itok=JpM-iGG5)
EKSPRESNO BRZ OBROK od starog hleba: Napravite hrskave zalogaje sa zanimljivim dodacima (RECEPT)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/07/06/358351556_666237554954598_1549394788140944546_n_0.jpg?itok=tj9PBeme)
ZAPEČENE PUNJENE PAPRIKE: Ručak za desetku po receptu iz bakine kuhinje, jedan sastojak je ključan sa savršen ukus (VIDEO)
Potrebno je:
- 2 velike glavice crnog luka
- 6 svežih paprika
- 2 veća paradajza
- 2 srednja krompira
- ulje
- suvi začin
- začin po svom ukusu
Priprema:
Iseći luk na tanke rezance, a papriku na tanje krugove. Luk propržiti na ulju sa suvim začinima, pa kad malo omekne, ubaciti papriku. U isto vreme na ulju peći krompir sa 3 čena belog luka koji ste prethodno posolili.
Kad i paprika omekne, dodati oljušten paradajz na isečen na kockice i pržen krompir sa belom lukom u tiganj sa paprikom. Sve izjednačiti i ostaviti još par minuta. Dodati po želji peršunov list.
Ručak je gotov za nepunih 30 minuta. Uživajte!