Spoj zdravlja i ukusa! Umesite hleb od heljde – ne goji, odličan za dijabetičare
26.03.2023.
09:05
Komentari (0)
Hleb od heljde danas je sve češće tražena namirnica zbog jedne veoma važne činjenice – ne sadrži gluten!
Potrebno je:
- 20 gr svežeg kvasca
- 250 gr heljdinog brašna
- 250 gr hlebnog brašna (možete zameniti integralni pšenično)
- 350 ml mlake vode
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice šećera
- 1 ravna kašičica soli
Starinski recept za proju sa sirom i spanaćem! Pravi se brzo, a UKUS vraća u detinjstvo
Starinski recept za proju sa sirom i spanaćem! Pravi se brzo, a UKUS vraća u detinjstvo
RAPSODIJA UKUSA - Posni đuveč od povrća po proverenom bakinom receptu (VIDEO)
RAPSODIJA UKUSA - Posni đuveč od povrća po proverenom bakinom receptu (VIDEO)
Priprema:
U 100 ml mlake vode izmrviti kvasac, dodati šeće i izmešati. Ostaviti da nadođe pa ga sipati u vanglu.
Dodati 250 ml tople vode, i dodati oba brašna, ulje i so pa izmešati i rukama izmesiti dobro testo ili ga staviti da to uradi jači mikser.
Ostaviti pokriveno da odmori 30 minuta, pa ga premesiti na stolu i staviti u tepsiju da opet odmori.
Rernu uključiti na 220 stepeni C pa je smanjiti na 180 i staviti hleb da se peče 40 do 45 minuta.
Hleb mora biti lagan. Jako ukusan a i zdrav.