Спој здравља и укуса! Умесите хлеб од хељде – не гоји, одличан за дијабетичаре
26.03.2023.
09:05
Коментари (0)
Хлеб од хељде данас је све чешће тражена намирница због једне веома важне чињенице – не садржи глутен!
Потребно је:
- 20 гр свежег квасца
- 250 гр хељдиног брашна
- 250 гр хлебног брашна (можете заменити интегрални пшенично)
- 350 мл млаке воде
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 кашичице шећера
- 1 равна кашичица соли
Старински рецепт за проју са сиром и спанаћем! Прави се брзо, а УКУС враћа у детињство
Старински рецепт за проју са сиром и спанаћем! Прави се брзо, а УКУС враћа у детињство
РАПСОДИЈА УКУСА - Посни ђувеч од поврћа по провереном бакином рецепту (ВИДЕО)
РАПСОДИЈА УКУСА - Посни ђувеч од поврћа по провереном бакином рецепту (ВИДЕО)
Припрема:
У 100 мл млаке воде измрвити квасац, додати шеће и измешати. Оставити да надође па га сипати у ванглу.
Додати 250 мл топле воде, и додати оба брашна, уље и со па измешати и рукама измесити добро тесто или га ставити да то уради јачи миксер.
Оставити покривено да одмори 30 минута, па га премесити на столу и ставити у тепсију да опет одмори.
Рерну укључити на 220 степени Ц па је смањити на 180 и ставити хлеб да се пече 40 до 45 минута.
Хлеб мора бити лаган. Јако укусан а и здрав.