BRZINSKI sitni KOLAČI puni keksa i čokolade za Svetog Jovana - Krckava poslastica se pravi brzo i lako, a gosti će je pojesti u slast
Za slavu se uvek služi oval sa sitnim kolačima, a ako ovog Svetog Jovana želite da ga dopunite ukusnim i drugačijim poslasticama, predlažemo da napravite keks kolač sa čokoladom i kikirikijem.
Sveti Jovan je savršen povod za okupljanje, a šta bi bio bolji način da obeležite praznik nego uz sočne, krckave kolačiće puni keksa i čokolade? Ovi brzinski sitni kolači oduševiće vaše goste, jer je svaki zalogaj prava eksplozija ukusa.
Uz jednostavnu pripremu i minimalan trud, ovi kolači će biti pravi hit na vašoj trpezi – krckavi, slatki i puni čokolade, a sve to u obliku savršenih sitnih zalogaja koje možete poslužiti uz kafu ili omiljeni napitak. Ako želite da zablistate na prazničnom stolu, ovi kolači su pravi izbor – jednostavni su, brzi, a izgledaće kao da ste proveli sate u kuhinji!
Sastojci:
600 g keksa
120 g šećera
250 ml mleka
10 g vanilin šećera
150 g putera
60 g kakao praha
100 g čokolade
10 g ulja
60 g kikirikija
Priprema:
U šerpi pomešajte mleko, šećer i vanilin šećer. Kada se zagreje dodajte kakao i kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa šporeta.
Keks (300 g) izlomite na sitne komade, pa ga prelijte dobijenom smesom. Dobro promešajte da se sve sjedini. U kalupu poređajte keks u komadu, pa sipajte pola fila i poravnajte. Zatim poređajte još jedan red keksa i preko fil. Ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena. Za to vreme istopite čokoladu i pomešajte sa seckanim kikirikijem.
Prelijte preko kolača, poravnajte i vratite u frižider na još 15 minuta da se stegne. Isecite.