БРЗИНСКИ ситни КОЛАЧИ пуни кекса и чоколаде за Светог Јована - Крцкава посластица се прави брзо и лако, а гости ће је појести у сласт
За славу се увек служи овал са ситним колачима, а ако овог Светог Јована желите да га допуните укусним и другачијим посластицама, предлажемо да направите кекс колач са чоколадом и кикирикијем.
Свети Јован је савршен повод за окупљање, а шта би био бољи начин да обележите празник него уз сочне, крцкаве колачиће пуни кекса и чоколаде? Ови брзински ситни колачи одушевиће ваше госте, јер је сваки залогај права експлозија укуса.
Уз једноставну припрему и минималан труд, ови колачи ће бити прави хит на вашој трпези – крцкави, слатки и пуни чоколаде, а све то у облику савршених ситних залогаја које можете послужити уз кафу или омиљени напитак. Ако желите да заблистате на празничном столу, ови колачи су прави избор – једноставни су, брзи, а изгледаће као да сте провели сате у кухињи!
Састојци:
600 г кекса
120 г шећера
250 мл млека
10 г ванилин шећера
150 г путера
60 г какао праха
100 г чоколаде
10 г уља
60 г кикирикија
Припрема:
У шерпи помешајте млеко, шећер и ванилин шећер. Када се загреје додајте какао и кувајте док не крене да кључа, уз непрестано мешање. Затим додајте путер и мешајте док се не истопи. Склоните са шпорета.
Кекс (300 г) изломите на ситне комаде, па га прелијте добијеном смесом. Добро промешајте да се све сједини. У калупу поређајте кекс у комаду, па сипајте пола фила и поравнајте. Затим поређајте још један ред кекса и преко фил. Оставите да се охлади у фрижидеру сат времена. За то време истопите чоколаду и помешајте са сецканим кикирикијем.
Прелијте преко колача, поравнајте и вратите у фрижидер на још 15 минута да се стегне. Исеците.