Домаћа бела КИСЕЛА ЧОРБА чисти црева као шмиргл папир - Пуна цепканог меса и поврћа, а припрема никад једноставнија
Идеалан начин да окрепите организам и унесете здраво поврће
Добро је познато да је кувана храна најбољи начин да систем за варење држите под контролом и да вам црева раде перфектно.
Нарочито после силних празника, цревима је потребно нешто лагано да би се ишчистила и одморила.
Један од најукуснијих начина да то учините свакако је стара, добра бела кисела чорба. Набавите састојке и спремите сласну чорбицу која ће окрепити ваше тело!
Састојци:
1 пиле (1-1,5 кг),
1 велики црни лук,
2-3 шаргарепе,
2-3 беле зелени, целер величине јајета,
2 ловорова листа,
пола шоље пиринча (125 мл),
2 лимуна,
3-4 жуманца,
150-200 мл павлаке,
мирођија и першун,
со и бибер.
Припрема:
У дубљи лонац ставити пиле и налити 4-5 л воде. Посолити и оставити да проври. Кад проври смањити ватру и скидати пену која се прави. Кад поскидате пену, додајте исецкану шаргарепу, белу зелен, ловор и целер, па оставите да се кува. Кад се пилетина скувала са поврћем, извадите пиле па поскидајте кости и кожу, уситните и вратите у лонац. Кад додате месо, додајте и пиринач.
После 15 минута кувања пиринча, улупајте сок од лимуна са жуманцима, па додајте павлаку и добро сједините. Полако сипајте ту смесу у лонац уз мешање. Посолите и побиберите по укусу. Додајте першун и мирођију и послужите пилећу чорбу док је још топла.
Србија Данас/Стил, Л.В./Пренела Ј.Ш.