Рецепт за ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ са сиром који свакоме успева - Брзо се спремају, а укус је невероватан, један састојак даје им дивну златну боју
Припремате их по жељи, могу бити слане и слатке. Разлика је само у томе што ћете за премаз сланих у воду додати со, а за премаз слатких - шећер и унутра ставити џем, док слане остају празне.
Ако нисте искусна домаћица која се испраксала у прављењу свега, онда сте вероватно пробали неколико пута правити кифлице и нисте биле баш одушевљене резултатима. С овим рецептом нема неуспеха, јер сватко тко је пробао направити на овај начин успеле су му. И сви су били очарани укусом.
Тајна је у меканом тесту, које се лако меси, али и у томе што се премазују јајетом, а преко се ставља маргарин, за још сочнији укус.
Састојци:
1 мали квасац
2 кашичице шећера
1/2 л топлог млека
800 г-1 кг брашна
2 кашичице соли
1 чашу уља
За пуњење:
фета сир
павлака
зачини
За премазивање:
1 јаје
сусам
маргарин
Припрема:
У топлом млеку измрвите квасац и додајте шећер. Промешајте да се све седини и оставите да се активира. Затим постепено додајте брашно, со и уље. Добро умесите тесто, покријте и оставитие да нарасте. Затим га премесите и поделите на 5 лоптица. Од сваке лоптице развијте круг (што тањи) и онда исеците по 8 троугова. Помешајте фету с павлаком, зачините по жељи и сједините. Филујте са сиром и уролајте, па ређајтее у плех. Премажите с умућеним јајетом, поспите сусасом и ставите комадић маргарина преко сваке кифлице. Пеците у загрејаној рерни на 250°Ц док не порумене, а затим их оставите мало у плеху да упију марграрин.
Србија Данас/Стварукуса/Пренела Ј.Ш.