Сви су опседнути ЈЕДНОСТАВНОМ и брзом тортом са плазмом и МАКОМ, преливеном БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ - Раскошна и кремаста, супер за свечане прилике
Ово је изузетно укусна торта. Можете је припремати за празнике јер лепо и декоративно изгледа на столу.
Да ли постоји нешто укусније од комбинације мака, беле чоколаде, плазме и шумског воћа? Сладокусци ће се вероватно усагласити у ставу да управо ови састојци могу да буду компоненте идеалне торте.
Стога, ако сте у потрази за десертом који их садржи, добра вест јесте да је управо једноставна торта од плазме и мака на данашњем менију. Након што смо је видели на Инстаграм профилу @детаљзивота – пожелели смо да је што пре испробамо.
Штавише, управо је овај рецепт један од оних за које вам није потребно превише времена, а ни труда – те предлажемо да га направите првом приликом. У наставку доносимо потребне састојке, као и процес припреме.
Рецепт: Торта од плазме и мака
Састојци
(01) За основу
200г млевеног мака
150г шећера
ванилин шећер или арома ваниле
четири кашике гриза
600мл млека
150г маслаца
350г млевене плазме
(02) За воћни део
450г смрзнутог воћа
две кашике густина
сок од пола лимуна
ванилин шећер или арома ваниле
шећер (ако преферирате да је воће слађе)
(03) За прелив
150г беле чоколаде
80мл слатке павлаке
Припрема
У шерпицу сипајте мак (у зрну или мелевени), шећер, ванилин шећер, гриз и млеко. Састојке сјединити на ватри, а након што је смеса прокувала, почните да је мешате. Када се згуснула, односно након десет минута, додајте маслац у врућу смесу и мешајте све док се он не растопи.
Потом додајте млевени кекс, а након што сте га сјединили са остатком смесе – утапкајте је у калуп пречника 24цм – односно, 20×30 – и одложите у фрижидер на неколико минута. За то време, ставите воће у шерпицу. Када се одмрзло, односно након што је испустило сок, додајте сок од лимуна, шећер и густин, те мешајте док се не згусне и добије текстуру налик на џем.
Напослетку, када је у питању прелив од чоколаде, сједините у шерпици белу чоколаду и слатку павлаку, те мешајте док се не сједине. Чоколаду прелијте преко торте, односно воћног дела, и оставите у фрижидеру док се не стегне.
Србија Данас/Јоурнал/Пренела Ј.Ш.