Šarena VEKNA iz BAKINE KUHINJE, BRZO se priprema sa PREUKUSNIM sastojcima, idealna za RUČAK!
Iznenadite ukućane ovim jelom!
Ukoliko vam treba recept za užinu, prilog za glavno jelo ili ideja za laganu večeru, predlažemo vam šarenu veknu iz bakine kuhinje.
Potrebno je: 3 jaja 100 gr sira 50 gr suve slanine 100 gr parizera 1 veza mladog luka 200-250 ml kisele vode 150 gr kukuruznog brašna malo soli 1/2 praška za pecivo 50 ml ulja
Priprema: Propržiti na kocke suvu slaninu i na kockice parizer. Izvaditi pa u tu masnoću ubaciti seckan mlad luk. Jaja umutiti dodati ulje, brašno sa praškom za pecivo.
Dodati izmrvljen sir ostaviti jednu kockicu . Ubaciti i pržen parizer i suvu slaninu (ostaviti za dve kažike sa strane).
Na kraju dodati pržen luk i kiselu vodu i sve deobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom pa na dno staviti ostatak pržene slanine i parizera i rasporediti po dnu i izliti testo preko slanine. Peći na 210 stepeni C oko sat vremena. Služiti toplo kako god vam je potrebno.
Recept za ovaj vrhunski gurmanski užitak pogledajte na videu u prilogu.