PIVČIĆI su starinski recept za najhrskavije KIFLICE - Posni slatkiš sa pivom i ORASIMA je po svačijoj meri, vrlo brzo se pojede
Bilo da ih pravite za svečane trenutke ili kao užinu, ovi slatki zalogaji će oduševiti sve generacije.
Kada poželite ukusan, a jednostavan posni slatkiš, pivčići su pravo otkriće! Ove hrskave kiflice, sa pivom i orasima, pripremaju se prema starinskom receptu koji je poznat po tome što je savršen za svaku priliku.
Bilo da ih pravite za svečane trenutke ili kao užinu, ovi slatki zalogaji će oduševiti sve generacije.
Osim što su izuzetno ukusni, pivčići imaju i tu prednost što mogu da stoje danima, a zadrže svoju hrskavost i svežinu. Savršen spoj jednostavnosti, ukusa i dugotrajnog uživanja – pravo osveženje za vašu trpezu!
Pivčići – sastojci:
Za testo
700g brašna
300ml piva
300ml ulja
prašak za pecivo
Za sirup:
500ml vode
300g šećera
sok od pola limuna
Za valjanje:
200g mlevenih oraha
200g kokosa
Pivčići – priprema:
U brašno sipati ulje, pivo, prašak za pecivo. Kada zamesimo sve sastojke dobićemo divno mekano, masno testo koje se lako oblikuje oklagijom.
Nakon toga testo podeliti na manje jufke, razvući oklagijom podeliti na 4 ili 8 komada i rukama praviti veće ili manje kiflice ili neki drugi oblik. Peći na 180C, 15-20 minuta u zavisnosti koliko su pivčići veliki.
Šećer kuvati sa vodom dok se ne pretvori u ređi sirup, na kraju dodati limun. Nakon toga kada se pivčići ohlade umakati u topli sirup. Kada je sve gotovo valjati pivčiće u mlevene ili sitno seckane orahe, ili napraviti kombinaciu sa kokosovim brašnom, piše Danas.rs.
Prijatno!