Punjene paprike za POČETNIKE spremaju se izuzetno LAKO - Ručak za čitavu porodicu, pun VITAMINA, a svima uspeva iz prve
Čak iako nikada niste pravili punjene paprike, ovaj recept će vam pomoći da vam uspeju iz prve
Ako ste početnik u kuhinji i tražite jednostavan, a ukusan recept, punjene paprike su savršen izbor!
Ovaj tradicionalni ručak priprema se izuzetno lako, a rezultat je pun tanjir bogatog okusa i vitamina. Bilo da kuvate za sebe, porodicu ili goste, punjene paprike će vas oduševiti svojom jednostavnošću, a svi će uživati u svakom zalogaju.
Ovaj recept je pun pogodak čak i ako nikada ranije niste kuvate, jer je gotovo nemoguće da ne uspe! Uživajte u pripremi ovog jela koje je hranljivo, izdašno i, što je najvažnije, potpuno bez stresa!
Sastojci za starinske punjene paprike
paprike babure
400 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2-4 čena belog luka
1 veći paradajz sveži
50 gr. opranog pirinča obarenog
1 jaje
crvena mlevena paprika
1 rendana šargarepa
ml. biber
so, ulje
1 kašika brašna
200 ml. kuvanog paradajza
Priprema
Na ulju propržiti seckan crni luk i rendanu šargarepu. Dodati iseckan beli luk. Ubaciti obaren pirinač, mlevenu papriku, posoliti i pobiberiti. Ubaciti jaje sve zajedno sjediniti. Sklonite sa šporeta i ubacite to u mleveno meso i rukama sjediniti i onda puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza. Ređati u pleh. U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom. Pouljiti i peći sat vremena na 200 stepeni.