Пуњене паприке за ПОЧЕТНИКЕ спремају се изузетно ЛАКО - Ручак за читаву породицу, пун ВИТАМИНА, а свима успева из прве
Чак иако никада нисте правили пуњене паприке, овај рецепт ће вам помоћи да вам успеју из прве
Ако сте почетник у кухињи и тражите једноставан, а укусан рецепт, пуњене паприке су савршен избор!
Овај традиционални ручак припрема се изузетно лако, а резултат је пун тањир богатог окуса и витамина. Било да кувате за себе, породицу или госте, пуњене паприке ће вас одушевити својом једноставношћу, а сви ће уживати у сваком залогају.
Овај рецепт је пун погодак чак и ако никада раније нисте кувате, јер је готово немогуће да не успе! Уживајте у припреми овог јела које је хранљиво, издашно и, што је најважније, потпуно без стреса!
Састојци за старинске пуњене паприке
паприке бабуре
400 гр млевеног меса
1 главица црног лука
2-4 чена белог лука
1 већи парадајз свежи
50 гр. опраног пиринча обареног
1 јаје
црвена млевена паприка
1 рендана шаргарепа
мл. бибер
со, уље
1 кашика брашна
200 мл. куваног парадајза
Припрема
На уљу пропржити сецкан црни лук и рендану шаргарепу. Додати исецкан бели лук. Убацити обарен пиринач, млевену паприку, посолити и побиберити. Убацити јаје све заједно сјединити. Склоните са шпорета и убаците то у млевено месо и рукама сјединити и онда пунити паприке. Затварати кришкама парадајза. Ређати у плех. У 200 мл воде додати парадајз и кашику брашна и сипати у плех са паприком. Поуљити и пећи сат времена на 200 степени.