Југословенска ПЕСАК ТОРТА топи се у устима и НЕ ПЕЧЕ СЕ - Омиљена посластица готова за ПОЛА сата, невероватно је кремаста
Ова посластица не само да је декоративна, већ одушевљава и својим укусом
Песак торта, осим што невероватно декоративно изгледа, права је бомба укуса. Наиме, мање од сат времена вам је потребно да је спремите, а врло је издашна.
Без ње у Југославији није могла да се замисли ниједна посебна прилика, а посебно су је малишани обожавали.
Састојци за песак торту:
200 г млевеног кекса
200 г кокосовог брашна
200 г млевених ораха
250 г маргарина
300 г шећера
1 литар млека
4 кесице пудинга од ваниле
100 г шлага
200 мл млека
Припрема:
Узмите малу шерпу и у њу сипајте прах из кесица за пудинг. Додајте мало воде и енергично промешајте док не добијете глатку смесу. Затим ставите литар млека и 300 грама шећера да проври.
Док чекате да млеко проври, припремите пенасто умућен маргарин у дубокој чинији. Када млеко проври, склоните га са шпорета и постепено умешајте размућени пудинг у млеко. Вратите смесу на ринглу и кувајте на средњој температури уз стално мешање док се не згусне.
Када се пудинг згусне, поделите га на три једнака дела. У први део умешајте млевени кекс, у други део додајте кокосово брашно, а у трећи део додајте млевене орахе.
Обложите калуп за печење пек папиром и сипајте први део смесе са кексом. Равномерно га распоредите шпатулом и ставите све у фрижидер.
Након што се први слој стегне, нанесите слој са кокосовим брашном, а затим преко њега слој са млевеним орасима. Вратите торту у фрижидер да се потпуно стегне.
Неколико сати касније умутите шлаг крему са 200 мл млека и премажите торту како бисте је украсили.