ДОМАЋЕ ПИХТИЈЕ су понос СРПСКЕ кухиње - Једноставан рецепт који се брзо спрема, савршеног укуса
Јако укусно, декоративно и јефтино јело. Ово могу направити и домаћице почетнице.
Представљамо вам рецепт за унапређену верзију пихтија које можете служити као предјело. Веома је укусно, а месо и остали састојци који су вам потребни за припрему можете купити за мале паре у месари, што је предност овог јела, као и то што је веома хранљиво.
Састојци:
3 свињске коленице (2-2,5кг)
1 лук
1/2 лимуна
1 кашика соли
1 белог лука
двадесетак зрна бибера,
ловоров лист
Коленице скувате у води са једном кашиком соли, додајте парче празилука, неколико листића ловора, једну главицу белог лука и бибер у зрну, двадесетак комада.
Када прокључа, смањите на средњу температуру и оставите до два и по сата да се кувају. Када се скувају коленице ставите их да се охладе.
Затим када се охладе, скидате месо са кости. Лагано скидајт комаде меса, али се трудите да не покидате кожу, скините је са кости у једном комаду.
Месо насецкајте ситно, додајте 200 грама маслина, а можете и мариниране шампињоне, додајте со, зачинску и љуту паприку и бибер. Промешајте и узмите кожу коју сте претходно одвојили од меса.
Узмите четвртасти калуп за хлеб обложите га фолијом и на дно ставите један део коже, затим сипајте месо и на крају опет један део коже. Покријте фолијом површину и ставите на посуду нешто тешко да стисне садрж, а затим све иде у фрижидер да остане преко ноћи.
Додатни савети:
Кувати на тихој температури 2,5х- 3х.
Кувано месо одвојити од кости и ставити у калуп, а затим у фрижидер 5-6х.