Кремасте ДВОБОЈНЕ обланде по старинском рецепту су спремне за ТИЛИ ЧАС - Пуне фила, топе се у устима
Припремају се у рекордном времену, а доносе богатство кремастог фила који се топи у устима.
Ако волите традиционалне посластице које подсећају на детињство, ове двобојне обланде ће вас одушевити!
Припремају се у рекордном времену, а доносе богатство кремастог фила који се топи у устима. По старинском рецепту, ове обланде су права посластица за све љубитеље домаћих колача – савршен спој хрскавих листова и сочних, богатих филова. Брзо, лако и неодољиво укусно – ово је десерт који ће освојити сваког ко га проба!
Рецепт:
Жути фил:
- 10 жуманца
- 300 гр шећера
- 250 гр путера или маргарина
Кувати на пари. Кад се охладе жуманца, умутити са маргарином или маслацем.
Браон фил:
- 10 беланца
- 20 кашика шећера
- 20 мл воде
- 300 гр млевене плазме
- 4 кашике какаа
Беланца мутити миксером са 10 кашика шећера. У шерпици ушпиновати 10 кашика шећера са водом и постепено додавати у улупана беланца. Миксати на најјаче. Када је сам готов, оставити га 5 минута да се прохлади па додати кекс и какао.
Још:
- велико паковање обланди
Филовати.