Kremaste DVOBOJNE oblande po starinskom receptu su spremne za TILI ČAS - Pune fila, tope se u ustima
Pripremaju se u rekordnom vremenu, a donose bogatstvo kremastog fila koji se topi u ustima.
Ako volite tradicionalne poslastice koje podsećaju na detinjstvo, ove dvobojne oblande će vas oduševiti!
Pripremaju se u rekordnom vremenu, a donose bogatstvo kremastog fila koji se topi u ustima. Po starinskom receptu, ove oblande su prava poslastica za sve ljubitelje domaćih kolača – savršen spoj hrskavih listova i sočnih, bogatih filova. Brzo, lako i neodoljivo ukusno – ovo je desert koji će osvojiti svakog ko ga proba!
Recept:
Žuti fil:
- 10 žumanca
- 300 gr šećera
- 250 gr putera ili margarina
Kuvati na pari. Kad se ohlade žumanca, umutiti sa margarinom ili maslacem.
Braon fil:
- 10 belanca
- 20 kašika šećera
- 20 ml vode
- 300 gr mlevene plazme
- 4 kašike kakaa
Belanca mutiti mikserom sa 10 kašika šećera. U šerpici ušpinovati 10 kašika šećera sa vodom i postepeno dodavati u ulupana belanca. Miksati na najjače. Kada je sam gotov, ostaviti ga 5 minuta da se prohladi pa dodati keks i kakao.
Još:
- veliko pakovanje oblandi
Filovati.