Слане РУСКЕ КАПЕ су предјело за царску гозбу - Укусу ових "шубара" нико неће моћи да одоли и тражиће још
Руске капе или "шубаре", "чупави" колачићи с кокосом и чоколадом, многима су омиљени десерт за славе и прославе. Слану верзију ћете још више волети
Ако желите да ваша трпеза заблиста и да импресионирате госте, слане руске капе су прави избор! Ови мали, сочни залогаји, познати и као „шубаре“, савршен су спој хрскавости и богатих, кремастих филова који се топе у устима.
Идеални за сваку прилику, од елегантних вечера до необавезних окупљања, ови фантастични мали залогаји биће право откриће за ваше непце. Укус им је толико неодољив да ће се гости сигурно трудити да узму још, а ви ћете заслужити све похвале за овај фантастичан рецепт!
Састојци за кору:
4 јајета 200 г брашна 1 прашак за пециво Пола кашичице соли 50 мл уља 200 мл јогурта
За фил:
250 г крем сира 1 кувано јаје 50 г прашке шунке 50 г печенице
За премазивање:
200 мл киселе павлаке 12 кашичица мајонеза 150 г качкаваља 1 кувано јаје
Припрема:
Одвојити жуманца од беланаца и умутити беланца. Затим додавати једно по једно жуманце и мутити. Додати уље и јогурт и умутити. У брашно умешати со и прашак за пециво и постепено додавати у смесу уз мућење. Смесу сипати у плех 33×35 цм на папир за печење. Пећи на 200 степени 15 до 20 минута. Ситно исецкати прашку шунку и пршуту и изрендати јаје и све помешати са крем сиром и то је фил.
Кору исећи мањом чашом на кругове. Спајати по два круга филом. Сваку шубарицу премазати около павлаком, па уваљати у рендани качкаваљ. Одозго премазати мајонезом и посути ренданим јајетом.