Slane RUSKE KAPE su predjelo za carsku gozbu - Ukusu ovih "šubara" niko neće moći da odoli i tražiće još
Ruske kape ili "šubare", "čupavi" kolačići s kokosom i čokoladom, mnogima su omiljeni desert za slave i proslave. Slanu verziju ćete još više voleti
Ako želite da vaša trpeza zablista i da impresionirate goste, slane ruske kape su pravi izbor! Ovi mali, sočni zalogaji, poznati i kao „šubare“, savršen su spoj hrskavosti i bogatih, kremastih filova koji se tope u ustima.
Idealni za svaku priliku, od elegantnih večera do neobaveznih okupljanja, ovi fantastični mali zalogaji biće pravo otkriće za vaše nepce. Ukus im je toliko neodoljiv da će se gosti sigurno truditi da uzmu još, a vi ćete zaslužiti sve pohvale za ovaj fantastičan recept!
Sastojci za koru:
4 jajeta 200 g brašna 1 prašak za pecivo Pola kašičice soli 50 ml ulja 200 ml jogurta
Za fil:
250 g krem sira 1 kuvano jaje 50 g praške šunke 50 g pečenice
Za premazivanje:
200 ml kisele pavlake 12 kašičica majoneza 150 g kačkavalja 1 kuvano jaje
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca i umutiti belanca. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i mutiti. Dodati ulje i jogurt i umutiti. U brašno umešati so i prašak za pecivo i postepeno dodavati u smesu uz mućenje. Smesu sipati u pleh 33×35 cm na papir za pečenje. Peći na 200 stepeni 15 do 20 minuta. Sitno iseckati prašku šunku i pršutu i izrendati jaje i sve pomešati sa krem sirom i to je fil.
Koru iseći manjom čašom na krugove. Spajati po dva kruga filom. Svaku šubaricu premazati okolo pavlakom, pa uvaljati u rendani kačkavalj. Odozgo premazati majonezom i posuti rendanim jajetom.