Јагњеће ПЕЧЕЊЕ као из фуруне - Ево како да га испечете у рерни да буде хрскаво споља, а сочно изнутра, није потребна маринада
Једноставно да нема даље, само зачините и пратите упутства за печење.
Уколико волите јагњеће печење, представљамо вам рецепт како да га најбрже и једноставно припремите код куће у рерни без неке, није потребно марнирање ни било каква додатна припрема.
Све што је неопходно је да одмах добро замастите и посолите уље, а онда пратите упутство за печење.
Састојци:
- 3.7 кг јагњетине
- со
- уље
- 1,5 кг кромпира
- 3 веће шаргарепе
- суви зачин
- алева паприка
Месо је добро посоли са једне и са друге стране, затим се премаже уљем обилато и наспе се мало воде у плех пре него што се убаци у рерну. Покрије се најпре пек папиром, затим се све ушушка алуминијумском фолијом.
Стави се у загрејану рерну, тако да унутрашња страна плећке или бута, зависи и шта имате иде према горњој страни грејача. Пече се 220 степени сат и двадесет минута.
Након тог времена скине се фолија и пек папир и врати се у рерну на још 15 минута да се запече. За то време ољуштите кромпир и шаргарепу које сечете на крупне комаде и добро посолите поврће, поуљите и додајте мало паприке ради лепше боје.
После 15 минута вадите месо, окренете га на другу страну, додајте поврће, поново га покријете пек папиром и фолијом и враћате у рерну на 30 минута и даље се пече на 220 степени.
Након 30 минута, скидате фолију и пек папир, окрените месо, кромпир и шаргарепу, ставите поново пек папир и пеците још 20 минута. Вратите у рерну без покривача у виду пек папира и фолије и пеците све док не порумени.
Када месо порумени, вадите га из рерне и поступак је готов.