Jagnjeće PEČENJE kao iz furune - Evo kako da ga ispečete u rerni da bude hrskavo spolja, a sočno iznutra, nije potrebna marinada
Jednostavno da nema dalje, samo začinite i pratite uputstva za pečenje.
Ukoliko volite jagnjeće pečenje, predstavljamo vam recept kako da ga najbrže i jednostavno pripremite kod kuće u rerni bez neke, nije potrebno marniranje ni bilo kakva dodatna priprema.
Sve što je neophodno je da odmah dobro zamastite i posolite ulje, a onda pratite uputstvo za pečenje.
Sastojci:
- 3.7 kg jagnjetine
- so
- ulje
- 1,5 kg krompira
- 3 veće šargarepe
- suvi začin
- aleva paprika
Meso je dobro posoli sa jedne i sa druge strane, zatim se premaže uljem obilato i naspe se malo vode u pleh pre nego što se ubaci u rernu. Pokrije se najpre pek papirom, zatim se sve ušuška aluminijumskom folijom.
Stavi se u zagrejanu rernu, tako da unutrašnja strana plećke ili buta, zavisi i šta imate ide prema gornjoj strani grejača. Peče se 220 stepeni sat i dvadeset minuta.
Nakon tog vremena skine se folija i pek papir i vrati se u rernu na još 15 minuta da se zapeče. Za to vreme oljuštite krompir i šargarepu koje sečete na krupne komade i dobro posolite povrće, pouljite i dodajte malo paprike radi lepše boje.
Posle 15 minuta vadite meso, okrenete ga na drugu stranu, dodajte povrće, ponovo ga pokrijete pek papirom i folijom i vraćate u rernu na 30 minuta i dalje se peče na 220 stepeni.
Nakon 30 minuta, skidate foliju i pek papir, okrenite meso, krompir i šargarepu, stavite ponovo pek papir i pecite još 20 minuta. Vratite u rernu bez pokrivača u vidu pek papira i folije i pecite sve dok ne porumeni.
Kada meso porumeni, vadite ga iz rerne i postupak je gotov.