ПИВЧИЋИ су старински рецепт за најхрскавије КИФЛИЦЕ - Посни слаткиш са пивом и ОРАСИМА је по свачијој мери, врло брзо се поједе
Било да их правите за свечане тренутке или као ужину, ови слатки залогаји ће одушевити све генерације.
Када пожелите укусан, а једноставан посни слаткиш, пивчићи су право откриће! Ове хрскаве кифлице, са пивом и орасима, припремају се према старинском рецепту који је познат по томе што је савршен за сваку прилику.
Било да их правите за свечане тренутке или као ужину, ови слатки залогаји ће одушевити све генерације.
Осим што су изузетно укусни, пивчићи имају и ту предност што могу да стоје данима, а задрже своју хрскавост и свежину. Савршен спој једноставности, укуса и дуготрајног уживања – право освежење за вашу трпезу!
Пивчићи – састојци:
За тесто
700г брашна
300мл пива
300мл уља
прашак за пециво
За сируп:
500мл воде
300г шећера
сок од пола лимуна
За ваљање:
200г млевених ораха
200г кокоса
Пивчићи – припрема:
У брашно сипати уље, пиво, прашак за пециво. Када замесимо све састојке добићемо дивно мекано, масно тесто које се лако обликује оклагијом.
Након тога тесто поделити на мање јуфке, развући оклагијом поделити на 4 или 8 комада и рукама правити веће или мање кифлице или неки други облик. Пећи на 180Ц, 15-20 минута у зависности колико су пивчићи велики.
Шећер кувати са водом док се не претвори у ређи сируп, на крају додати лимун. Након тога када се пивчићи охладе умакати у топли сируп. Када је све готово ваљати пивчиће у млевене или ситно сецкане орахе, или направити комбинациу са кокосовим брашном, пише Danas.rs.
Пријатно!