Najukusniji CVET! Baka Jela donosi NAJJEDNOSTAVNIJI recept za CVETNU POGAČU, evo šta je potrebno
Veoma brzo se pravi i nije potrebno neko naročito umeće
Prelepog uzglda, a još lepšeg ukusa - cvet pogača je jednostavna za pripremanje i ne iziskuje puno vremena. Mekana kao pamuk, oduševiće svakog gosta!
LAGAN, BRZ I JEDNOSTAVAN! Prisetite se neprolazne vrednosti KOLAČA SA JABUKAMA, ali ga osvežite i jednim tajnim sastojkom
UKUS GRČKE koji OPIJA! Svi smo čuli za onaj sa sirom i mesom, ali da li ste čuli za MLEČNI BUREK - oduševljava još od 1922. godine
Potrebno je:
- 20 gr kvasca
- kašičica sećera
- 100 ml vode
- 1 jaje
- 300 ml mleka
- malo soli
- 700 gr brašna
Priprema:
Izmrviti kvasac, dodati sećer i sipati mlako, pa ostaviti dok se ne zapeni sve.
U vanglu sipati kvasac, mleko, dodati jaje, ulje, brašno i so i zamesiti glatko testo. Ostaviti pokriveno 30 minuta da poraste. Istresti na st,o pa ga podeliti na 8 loptica, dok deveta ostaje malo veća. Otprilike oko 100 gr, a najveća 150 gr. Obraditi je u okrugle male loptice i pokriti na 15 minuta. Svaku lopticu pritisnuti stapićem za rostilj na sredini formirajuci 8 trouglova.
Svaki mali trougao zaseći makazama, pa onda i ivice i malo skupiti kao na snimku. Najveću ruzicu staviti u sredinu, ostale u krug. Pokriti da malo odmori, pa premazati žumancetom. Posuti susamom i krupnom solju. Peći na 180 stepeni C oko 40 minuta.
Pokriti krpom da omekne.
Uzivajte!