LAGAN, BRZ I JEDNOSTAVAN! Prisetite se neprolazne vrednosti KOLAČA SA JABUKAMA, ali ga osvežite i jednim tajnim sastojkom
Osim oraha, baka Jela je iskoristila još jedno voće!
Ma koliko goda bila aktuelna moderna kuhinja, neki recepti naših baka nikada ne gube na vrednosti. Jedan od njih je i onaj za kolač sa orasima i jabukama. Međuti, baka Jela ga je još više unapredila dodavši tajni sastoja - izgnječene banane.
Jednostavan i brz kolač pretvoriće svaki obrok u gozbu, a vrlo malo će vas koštati!
UKUS GRČKE koji OPIJA! Svi smo čuli za onaj sa sirom i mesom, ali da li ste čuli za MLEČNI BUREK - oduševljava još od 1922. godine
NE MORATE DO PEKARE! Baka otkrila tajni RECEPT za BUREK sa sirom - hrskaviji i ukusniji nigde nećete probati
Potrebno je:
(šolja od 100 gr)
- šolja meda
- šolja griza
- šolja mlevenih oraha
- 350 gr rendanih jabuka
- 2 izgnječene banane
- 30 ml ulja
- 3 jaja
- 2 kašike brašna
- 1/2 praška za pecivo
- korica limuna
Priprema:
Umutiti belanca penasto, potom dodati griz, prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo, zumanca izmešana sa medom i ulje. Kada sve lepo sjedinite dodajte koricu limuna, rendane jabuke i izgnječene banane. U jabuke možete ubaciti malo cimeta.
Dodati mlevene orahe i sve lagano izmešati. Obložite pleh od 24 cm paprirom i izlite teso, a potom ga poravnajte kašikom. Za još bolji ukus posutu kokosovim i bademovim listicima. Peći na 180 stepeni C oko 30 minuta.
Uživajte!