ЛАГАН, БРЗ И ЈЕДНОСТАВАН! Присетите се непролазне вредности КОЛАЧА СА ЈАБУКАМА, али га освежите и једним тајним састојком
Осим ораха, бака Јела је искористила још једно воће!
Ма колико года била актуелна модерна кухиња, неки рецепти наших бака никада не губе на вредности. Један од њих је и онај за колач са орасима и јабукама. Међути, бака Јела га је још више унапредила додавши тајни састоја - изгњечене банане.
Једноставан и брз колач претвориће сваки оброк у гозбу, а врло мало ће вас коштати!
УКУС ГРЧКЕ који ОПИЈА! Сви смо чули за онај са сиром и месом, али да ли сте чули за МЛЕЧНИ БУРЕК - одушевљава још од 1922. године
НЕ МОРАТЕ ДО ПЕКАРЕ! Бака открила тајни РЕЦЕПТ за БУРЕК са сиром - хрскавији и укуснији нигде нећете пробати
Потребно је:
(шоља од 100 гр)
- шоља меда
- шоља гриза
- шоља млевених ораха
- 350 гр ренданих јабука
- 2 изгњечене банане
- 30 мл уља
- 3 јаја
- 2 кашике брашна
- 1/2 прашка за пециво
- корица лимуна
Припрема:
Умутити беланца пенасто, потом додати гриз, просејано брашно помешано са прашком за пециво, зуманца измешана са медом и уље. Када све лепо сједините додајте корицу лимуна, рендане јабуке и изгњечене банане. У јабуке можете убацити мало цимета.
Додати млевене орахе и све лагано измешати. Обложите плех од 24 цм паприром и излите тесо, а потом га поравнајте кашиком. За још бољи укус посуту кокосовим и бадемовим листицима. Пећи на 180 степени Ц око 30 минута.
Уживајте!