Da li zaista treba da jedemo ljusku od jajeta?
Ljuska od jajeta je bogata kalcijuma, gvožđem, bakrom, manganom, cinkom, fluorom, fosforom, hromom.
Zašto neki ljudi jedu ljusku od jajeta? Jer postoje teorije da je ona prepuna korisnih sastojaka - ima pregršt kalcijuma, gvožđa, bakra, mangna, cinka, fluora, fosfora, hroma.
Ako redovno radite OVE stvari, tri puta su veće šanse da dobijete RAK DOJKE!
Prema izvesnim studijama ljuska od jajeta odlična je za kosti, za pravilan rad štitne žlezde, kod gastritisa, za jačanje organizma.
VREME JE ZA PROMENE: Skinite 10 kila za 5 dana uz ovu revolucionarnu dijetu!
Ljuska jajeta jeste bogata mineralima, saglasni su stručnjaci, ali ipak postoje oni koji ne preporučuju da jedete samlevene ljuske. Naime, ljuska štiti jaje od prodiranja nečistoća i mikroorganizama, pa bi neadekvatnom pripremom ljuske moglo da bude više štete nego koristi.
Za sada nema puno istraživanja koja potvrđuju pozitivan učinak kozumiranja ljuske jajeta, a spominje se u kontekstu fortifikacije hrane, odnosno obogaćivanja određene hrane određenim nutrijentima, u ovom slučaju kalcijem iz ljuske jajeta.
Ovo je strogo kontroliran proces koji se razlikuje od mlevenja ljuske jajeta u domaćinstvu.