Да ли заиста треба да једемо љуску од јајета?
Љуска од јајета је богата калцијума, гвожђем, бакром, манганом, цинком, флуором, фосфором, хромом.
Зашто неки људи једу љуску од јајета? Јер постоје теорије да је она препуна корисних састојака - има прегршт калцијума, гвожђа, бакра, мангна, цинка, флуора, фосфора, хрома.
Ако редовно радите ОВЕ ствари, три пута су веће шансе да добијете РАК ДОЈКЕ!
Према извесним студијама љуска од јајета одлична је за кости, за правилан рад штитне жлезде, код гастритиса, за јачање организма.
ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПРОМЕНЕ: Скините 10 кила за 5 дана уз ову револуционарну дијету!
Љуска јајета јесте богата минералима, сагласни су стручњаци, али ипак постоје они који не препоручују да једете самлевене љуске. Наиме, љуска штити јаје од продирања нечистоћа и микроорганизама, па би неадекватном припремом љуске могло да буде више штете него користи.
За сада нема пуно истраживања која потврђују позитиван учинак козумирања љуске јајета, а спомиње се у контексту фортификације хране, односно обогаћивања одређене хране одређеним нутријентима, у овом случају калцијем из љуске јајета.
Ово је строго контролиран процес који се разликује од млевења љуске јајета у домаћинству.