DEKA zna šta je DOBRO, ali i ZDRAVO! Kuvani KUPUS može da bude i DIJETALAN ukoliko mu dodate PILETINU - NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT!
U ovoj kulinarskoj lekciji, deka deli svoj dragoceni recept za sladak kupus sa piletinom, donoseći nam ne samo osećaj nostalgije, već i važne lekcije o zdravoj ishrani i dugovečnom životu
Kad deka uzme varjaču, prsti se ližu, a miris domaćeg kuvanja širi se kroz kuću. Ovog puta, deka otkriva tajnu recepta za sladak kupus sa piletinom, ne samo ukusnog već i zdravog. Učimo od iskusnih kuvara kako se zdravo hrani i produžava život.
BUREK ili PITA? Ma, ZOVITE je kako hoćete, ali ovo je KRALJICA od KORA sa PRAZILUKOM i MESOM, priprema se za ČAS, a TOPI se u ustima
ČAROLIJA iz TIGANJA! Najbrži i najvazdušastiji UŠTIPCI koji jednostavno IZLEĆU iz TIGANJA, tajna je u jednom SASTOJKU
Sastojci:
- Meso po izboru
- 2 šargarepe
- 1 koren celera sa lišćem
- 2 krompira
- Suvi začin
- 4 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 1 ravna kašičica slatke mlevene paprike
- 100 ml kuvanog paradajza ili 1 svež
- 1 glavica kupusa
- Peršunov list
Priprema:
U šerpu staviti red sečenog kupusa, pa u sredinu meso i malo povrća, zatim opet kupus i povrće.
Naliti vodu do pola šerpe i kuvati 50 minuta.
U tiganju naseckati beli luk, dodati malo ulja i brašna, pržiti dok se ne uprži, pa dodati papriku i odmah skloniti sa šporeta.
Dodati paradajz, suvi začin i peršunov list. Lagano izmešati i pustiti da proključa, ostavljajući da kuva još minut-dva.
Sipati ovu ukusnu smesu u kupus i meso, pa pustiti da se sjedini s ukusom.
Ovaj recept ne samo da će vas zadovoljiti ukusom već i pružiti hranljive vrednosti. Učite od starijih generacija kako da pripremate zdrave obroke i uživate u dugovečnom životu. Deka je ponosno podelio svoju tajnu, a sada je red na vama da je praktikujete u vašoj kuhinji. Uživajte u svakom zalogaju i brinite se o svom zdravlju!