ДЕКА зна шта је ДОБРО, али и ЗДРАВО! Кувани КУПУС може да буде и ДИЈЕТАЛАН уколико му додате ПИЛЕТИНУ - НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ!
У овој кулинарској лекцији, дека дели свој драгоцени рецепт за сладак купус са пилетином, доносећи нам не само осећај носталгије, већ и важне лекције о здравој исхрани и дуговечном животу
Кад дека узме варјачу, прсти се лижу, а мирис домаћег кувања шири се кроз кућу. Овог пута, дека открива тајну рецепта за сладак купус са пилетином, не само укусног већ и здравог. Учимо од искусних кувара како се здраво храни и продужава живот.
БУРЕК или ПИТА? Ма, ЗОВИТЕ је како хоћете, али ово је КРАЉИЦА од КОРА са ПРАЗИЛУКОМ и МЕСОМ, припрема се за ЧАС, а ТОПИ се у устима
ЧАРОЛИЈА из ТИГАЊА! Најбржи и најваздушастији УШТИПЦИ који једноставно ИЗЛЕЋУ из ТИГАЊА, тајна је у једном САСТОЈКУ
Састојци:
- Месо по избору
- 2 шаргарепе
- 1 корен целера са лишћем
- 2 кромпира
- Суви зачин
- 4 чена белог лука
- 1 кашика брашна
- 1 равна кашичица слатке млевене паприке
- 100 мл куваног парадајза или 1 свеж
- 1 главица купуса
- Першунов лист
Припрема:
У шерпу ставити ред сеченог купуса, па у средину месо и мало поврћа, затим опет купус и поврће.
Налити воду до пола шерпе и кувати 50 минута.
У тигању насецкати бели лук, додати мало уља и брашна, пржити док се не упржи, па додати паприку и одмах склонити са шпорета.
Додати парадајз, суви зачин и першунов лист. Лагано измешати и пустити да прокључа, остављајући да кува још минут-два.
Сипати ову укусну смесу у купус и месо, па пустити да се сједини с укусом.
Овај рецепт не само да ће вас задовољити укусом већ и пружити хранљиве вредности. Учите од старијих генерација како да припремате здраве оброке и уживате у дуговечном животу. Дека је поносно поделио своју тајну, а сада је ред на вама да је практикујете у вашој кухињи. Уживајте у сваком залогају и брините се о свом здрављу!