Hrskavi OSLIĆ u kukuruznom brašnu IZ RERNE: Zdrav, ukusan i neodoljivo lagan obrok koji će vas oduševiti
Kada poželite lagan, hrskav i zdrav obrok koji se brzo priprema, oslič pečen u rerni sa kukuruznim brašnom je pravi izbor.
Ova jednostavna, a ukusna kombinacija donosi hrskavu teksturu bez prženja u dubokom ulju, što je čini savršenim jelom za one koji vode računa o ishrani, ali ne žele da se odreknu savršenog ukusa ribe.
Sastojci
- 1 kg smrznutog oslića
- 120 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica suvog začina
- 70 g kukuruznog brašna
- 1 kašičica aleve paprike
Kada se riba odmrzne, odsecite peraja i nastavite sa ćišćenjem. Zatim ribu isecite na komade, a potom salvetom upijte ostatak vode iz ribe.
Pomešajte suve začine da se mešavina sjedine. Zatim, uvaljajte ribu u mešavinu.
Rernu zagrejte na 180 C, a u pleh sipajte malo ulja da se zagreje.
U zagrejano ulje poređajte ribu, prelijte uljem odozgo i pecite 15 minuta. Nakon 15 minuta, okrenite ribu sa druge strane i vratite u rernu na još 15 minuta.
Idealno je poslužiti uz krompir salatu, u videu imate detaljniji način pripreme.
Detaljnije o načinu pripreme u videu Mikina Kuhinja.