Хрскави ОСЛИЋ у кукурузном брашну ИЗ РЕРНЕ: Здрав, укусан и неодољиво лаган оброк који ће вас одушевити
Када пожелите лаган, хрскав и здрав оброк који се брзо припрема, ослич печен у рерни са кукурузним брашном је прави избор.
Ова једноставна, а укусна комбинација доноси хрскаву текстуру без пржења у дубоком уљу, што је чини савршеним јелом за оне који воде рачуна о исхрани, али не желе да се одрекну савршеног укуса рибе.
Састојци
- 1 кг смрзнутог ослића
- 120 мл уља
- 2 кашичице соли
- 1 кашичица сувог зачина
- 70 г кукурузног брашна
- 1 кашичица алеве паприке
Када се риба одмрзне, одсеците пераја и наставите са ћишћењем. Затим рибу исеците на комаде, а потом салветом упијте остатак воде из рибе.
Помешајте суве зачине да се мешавина сједине. Затим, уваљајте рибу у мешавину.
Рерну загрејте на 180 Ц, а у плех сипајте мало уља да се загреје.
У загрејано уље поређајте рибу, прелијте уљем одозго и пеците 15 минута. Након 15 минута, окрените рибу са друге стране и вратите у рерну на још 15 минута.
Идеално је послужити уз кромпир салату, у видеу имате детаљнији начин припреме.
Детаљније о начину припреме у видеу Микина Кухиња.