Рецепт за традиционалну ПРОЈУ СА СЕЛА: Нема јаја, јогурта и сира, само брашно и основни састојци
Без обзира да ли је послужена уз сир, ајвар или кисело млеко, домаћа проја остаје класик којем се увек радо враћамо.
Мирис свеже печене проје буди сећања на детињство и бакин шпорет на дрва.
Састојци
- 400 мл млаке воде
- 8 г сувог или 35 г свежег квасца
- 1 кашичица шећера
- 50 мл уља
- 350 г белог кукурузног брашна
- 350 г пшеничног брашна
- 1 кашичица соли
- Маргарин
Пеците на 220 Ц првих 10 минута, а затим смањите на 200 Ц и пећи још 20 минута.
У посуду додајте воду и квасац, шећер, уље, кукурузно брашно и добро промешајте док се смеса не сједини. Затим додајте пшенично брашно и со. Почните са мешањем, док тесто не постане глатко.
На побрашњеној подлози, премесите тесто, а онга га умесите док не постане мекше.
На обложени плех папиром за печење, ставите тесто и рукама што тање растањите. Покријте крпом и оставите 30 минута да нарасте.
Ножем исецкајте коцкице, а потом танке листиће маргарина ставите у коцкице.
Детаљније о начину припреме на видеу Аурорина Теста.