IMA LI ŠTA UKUSNIJE? Brza baklava pita sa višnjama prelivena sirupom, GOTOVA ZA PAR MINUTA
Najbrži recept za baklavu
Tradicionalna baklava sa orasima je recept koji je sinonim za slave, bilo da su one posne ili mrsne. Prava baklava je bogata orasima i natopljena sirupom, koji curi kad zagrizete. Međutim, postoji više varijacija baklave sa različitim punjenima, kao što je naprimer višnja. Ukoliko ste planirali da uskoro pravite baklavu recept je u nastavku.
SVAKO JUTRO ZAPOČNITE OVIM NAPITKOM: U rekordnom roku istopiće salo sa stomaka do poslednjeg grama (RECEPT)
SNIŽENI I POVEĆANI MONOCITI: Evo šta znače ovi parametri i šta morate da URADITE u ovom slučaju
Potrebno je:
- Tanke kore
- 300 gr višanja
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike griza
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 300 gr šećera
- 100 ml vode
- 1 limun na krugove
Priprema:
Jaja umutiti sa šećerom, dodati griz sa praškom za pecivo, jogurt i ulje, pa izmešati. Koru premazati većom kašikom jaja. Saviti donji deo, pa presaviti gornji deo preko donjeg i premazati opet sa malo jaja. Na početku staviti kašiku višanja i presavijati u trougao.
Ređati u podmazan pleh. Ostatak jaja premazati preko trouglova.
Peći na 200 stepeni oko 40 minuta . Skuvati šećer sa vodom, vanilin šećerom i i 100 ml vode. Kuvati da se ukuva u gust sirup.
Može hladan sirup preko vruće baklave. Ostaviti da se ohladi i upije.