JEDEŠ HRANU KOJA JE PALA NA POD? Evo kako to utiče na tvoje zdravlje!
Sekunde su u pitanju.
Nepisano pravilo da hrana koja je vam je ispala može da se jede ukoliko se nije zadržala više od pet sekundi na podu, sada ima i naučno potkrepljenje.
Studentkinja Jillian Klark učestovala u istraživanju na Univerzitetu Illinois, tako što je komadiće hrane držala na pločicama neko vreme kako bi utvrdila hoće li se bakterije “uhvatiti”.
DOKAZ LJUBAVI! Jelisaveta i Teodosić proslavili 2 godine braka - evo šta je uradio za nju na OVAJ BITAN dan
SVE POČINJE U KUHINJI: Greške u ishrani koje poništavaju svaku dijetu
Studija je pokazla da je količina bakterija koja ostane na hrani predodređena time koliko bakterija ima na određenoj površini, a ne od vremena izloženosti.
Utvrđeno je i da nije svejedno kakva je površina na koju hranu pala. Na primer, na tepihu će biti manje bakterija nego na pločicama ili drvenim površinama. Veruje se da glatke površine naročito privlače bakterije.
Ako planiraš putovanje, sa ovih 5 tipova ljudi i NE POMIŠLJAJ na to - gorko ćeš se POKAJATI!
NISU SAMO TRBUŠNJACI BITNI VEĆ I ... Malo drugačija vežba - Evo kako da zategnete mišiće lica!
Nekoliko stručnjaka smatra da i od vrste namirnice zavisi hoće li ona biti zahvaćena bakterijama. Lepljive namirnice su podložnije bakterijama nego suve, poput sendviča, keksa i sl.