ЈЕДЕШ ХРАНУ КОЈА ЈЕ ПАЛА НА ПОД? Ево како то утиче на твоје здравље!
Секунде су у питању.
Неписано правило да храна која је вам је испала може да се једе уколико се није задржала више од пет секунди на поду, сада има и научно поткрепљење.
Студенткиња Jillian Кларк учестовала у истраживању на Универзитету Illinois, tako што је комадиће хране држала на плочицама неко време како би утврдила хоће ли се бактерије “ухватити”.
ДОКАЗ ЉУБАВИ! Јелисавета и Теодосић прославили 2 године брака - ево шта је урадио за њу на ОВАЈ БИТАН дан
СВЕ ПОЧИЊЕ У КУХИЊИ: Грешке у исхрани које поништавају сваку дијету
Студија је показла да је количина бактерија која остане на храни предодређена тиме колико бактерија има на одређеној површини, а не од времена изложености.
Утврђено је и да није свеједно каква је површина на коју храну пала. На пример, на тепиху ће бити мање бактерија него на плочицама или дрвеним површинама. Верује се да глатке површине нарочито привлаче бактерије.
Ако планираш путовање, са ових 5 типова људи и НЕ ПОМИШЉАЈ на то - горко ћеш се ПОКАЈАТИ!
НИСУ САМО ТРБУШЊАЦИ БИТНИ ВЕЋ И ... Мало другачија вежба - Ево како да затегнете мишиће лица!
Неколико стручњака сматра да и од врсте намирнице зависи хоће ли она бити захваћена бактеријама. Лепљиве намирнице су подложније бактеријама него суве, попут сендвича, кекса и сл.