Lažna BAKLAVA IZ BOSNE pravi se 3 puta BRŽE od klasične - Šoljica domaće kafe se ne može zamisliti bez nje, idealna i za SLAVSKU trpezu
Baklava je omiljeni kolač mnogih, a danas vam donosimo recept za ovaj predivni kolač koji možete spremiti brzo i lako
Jedan od najbrže pripremljenih kolača je baklava, a lažna baklava sprema se tri puta brže.
Sastojci:
500gr. kore za baklavu
300gr. seckanih oraha
200gr. mlevenih oraha
150-200gr. mlevenog plazma keksa
250gr. putera
50-60ml. ulja
Za šerbet ili agdu:
600-700gr. šećera
1l. vode
2-3 kesice vanil šećera
2 koluta limuna, sok od 1/2 limuna.
Priprema:
Agdu skuvajte i prohladite. Izmešajte orahe, šećer i plazma keks. Presipajte svaku koru sa uljem i orasima, pa urolajte u rolat. Rolat secite i poređajte u pleh. Premažite rastopljenim puterom. Peći u zagrejanoj rerni na 170-180c./30-35minuta.
Srbija Danas/Stil, Vanja Milenković/Prenela J.Š.