Лажна БАКЛАВА ИЗ БОСНЕ прави се 3 пута БРЖЕ од класичне - Шољица домаће кафе се не може замислити без ње, идеална и за СЛАВСКУ трпезу
12.12.2024.
10:58
Коментари (0)
Баклава је омиљени колач многих, а данас вам доносимо рецепт за овај предивни колач који можете спремити брзо и лако
Један од најбрже припремљених колача је баклава, а лажна баклава спрема се три пута брже.
Састојци:
500гр. коре за баклаву
300гр. сецканих ораха
200гр. млевених ораха
150-200гр. млевеног плазма кекса
250гр. путера
50-60мл. уља
За шербет или агду:
600-700гр. шећера
1л. воде
2-3 кесице ванил шећера
2 колута лимуна, сок од 1/2 лимуна.
Припрема:
Агду скувајте и прохладите. Измешајте орахе, шећер и плазма кекс. Пресипајте сваку кору са уљем и орасима, па уролајте у ролат. Ролат сеците и поређајте у плех. Премажите растопљеним путером. Пећи у загрејаној рерни на 170-180ц./30-35минута.
Србија Данас/Стил, Вања Миленковић/Пренела Ј.Ш.