ПОСНА пита са сојом и празилуком је лепша од оне са МЕСОМ - Прави је ХИТ на СЛАВАМА, брза и једноставна припрема
Брза, лака и најмање захтевна припрема – шта више пожелети од посног рецепта? Пита је идеална за доручак или за вечеру, а лепа ће бити и сутрадан.
Посна пита са сојом и празилуком право је откриће за све који желе укусан, здрав и лаган оброк, а опет не желе да компромитују са богатством укуса. Ова пита је прави хит на славама – сви ће се изненадити њеним савршеним складом сочног надева и хрскаве коре, а сигурно ће је волети и они који нису постили.
Брза и једноставна за припрему, пита са сојом и празилуком је идеална за све прилике, од свакодневних оброка до свечаних трпеза. Многи тврде да је чак лепша и укуснија од традиционалне пите са месом, јер сојино месо и празилук заједно стварају богат, пун укус који неће никог оставити равнодушним!
Састојци за питу од соје и празилука:
1 паковање кора за питу
1/2 струка празилука
150 г сојиних љуспица
1 шаргарепа
1 кашика сувог биљног зачина
1/3 кашичице бибера
1 кашичица сувог першуна
1 кашичица слатке алеве паприке
уље
1 кесица прашка за пециво
100 мл воде
Припрема пите од соје и празилука:
Ставите сојине љуспице да се скувају, а онда их исперите и исцедите. Ситно исецкајте празилук и изрендајте шаргарепу, па нека се то заједно динста. Када се све добро издинстало додајте соју. Смањите температуру и на тихој ватри динстајте још неких 15 минута.
Кору попрскајте мешавином воде, прашка за пециво и уља, а онда је покријте другом кором, поновите поступак, па онда трећом. На трећу иде фил. Завијте коре у ролат и тако ставите у плех.
Пеците 30 минута на 200 степени.