Lice vam je otečeno i crveno? Uz pomoć simptoma saznajte koja namirnica mu smeta
Saznajte uzrok alergije.
Postoje četiri tipa osetljivosti kože lica i to na: alkohol, šećer, gluten i mlečne proizvode.
Ako svako jutro popijete sok od đumbira, rešićete se ovih zdravstvenih problema!
Savršeno žito za jak imunitet: Ovako ćete tokom posta ojačati organizam do kraja! (RECEPT)
PODMLAĐUJU KOŽU, TOPE KILOGRAME! Evo koje VOĆE da jedeš u ovim hladnim zimskim danima!
Tipični simptomi su otečeni i crveni obrazi, akne koje se pojavljuju uz ivicu vilice kao i pigmentacijske mrlje oko brade.
Pretpostavlja se da je oko 15 odsto ljudi osetljivo na gluten, a najčešća je posledica "natečeno lice" koje nastaje kao posledica upale, koju telo proizvodi u rekaciji na gluten koji ne može da svari.
Tipični simptomi su naglašene bore između obrva, crvenilo oko očiju, spušteni kapci, proširene pore, dehidrirana koža, crvenkasti obrazi i nos kao i duboko usečene linije ispod nosa prema usnama.
Uzročnik je preterano konzumiranje alkohola. On dehidrira kožu što pogoršava izgled bora, a šećer u alkoholu uništava kolagen u koži.
Tipični simptomi su otečeni kapci kao i područje ispod očiju sa izraženim tamnim podočnjacima. Često se javljaju i sitne bele bubuljice po licu, naročito na delu oko brade.
To sve mogu biti znakovi da organizam ne toleriše laktozu zbog gubitka određenih enzima. Neki od uzroka mogu biti i hormoni koji se danas često nalaze u mleku i mlečnim proizvodima poput jogurta, sira, pavlake.
Kod pojedinaca koji su osetljivi na šećer, najčešći simptomi su bore i llinije na čelu, natečenost područja ispod očiju kao i osećaj suve, stanjene kože. Takođe, česti su bolni, potkožni prištevi koji se mogu javiti na bilo kojem području lica.
Šećer je okidač procesa u kojem se molekuli glukoze vezuju za kolagen, zbog kojeg on postaje krut, a koža gubi elastičnost.