MEKANA KAO DUŠA: Proverite zašto će vam za ovu punjenu pogaču tražiti komad više! (RECEPT)
Prste da poližete...
Ukoliko ste ljubitelj peciva, sigurni smo da ne biste imali ništa protiv da nekada hleb zamenite na primer preukusnom punjenom pogačom.
Kvalitetni sastojci osiguravaju i odličan ukus, a nema sumnje da će se svideti svim vašim ukućanima:
BUKVALNO ĆE SE SAMA OČISTITI: Ostavite ovu SMESU preko noći i rerna će vam SIJATI KAO NOVA! (VIDEO)
TEST OD 30 SEKUNDI: Evo kako da znate da li je vreme za MENJANJE JASTUKA! (VIDEO)
OPREZ! Ova namirnica je puna vitamina D, ali ako je svaki dan jedete, može da napravi HAOS u telu!
Potrebno je:
- 300 ml. mleka
- 15 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- 500-550 gr brašna
- malo soli
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 belance
Za nadev:
- 150 gr sira
- 50 gr rendanog kačkavalja
- 1 puna kašika kisele pavlake
Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašičica ulja
- 50 gr rendanog kačkavalja
Priprema:
U lončić sipati malo mlakog mleka, dodati šećer i izmešati. Kad zapeni sipati u vanglu, dodati jedno belance, a žumance ostaviti poklopljeno za premazivanje.
U vanglu sipati ostatak mleka, dodati i nadošao kvasac, belance i ulje kao i malo brašna, pa izmešati. Dodati ulja, soli i ostatak brašna, da testo bude baš mekano.
Ostaviti ga pokriveno da naraste oko 30 minuta na toplom. Sto posuti brašnom i istresti testo. Izraditi ga rukama i formirati u loptu, pa je podeliti na dva jednaka dela. Izmešati sir i kačkavalj, zajedno sa kiselom pavlakom. Prvu loptu testa razviti oklagijom za 2 cm debljine, pa je prebaciti u tepsiju obloženu pek papirom.
Premazati sa sirom, prekriti sa drugom polovinom razvijenog testa. Ostaviti pokriveno da odmori 20 minuta, pa premazati žumancetom u koji treba dodati kašičicu ulja i mleka i dobro izjednačiti. Premazati pogaču i prekriti je sa rendanim kačkavaljem.
Rernu uključiti na 220 stepeni C, peći 20 minuta, pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 minuta.
Evo i kako se priprema: