МЕКАНА КАО ДУША: Проверите зашто ће вам за ову пуњену погачу тражити комад више! (РЕЦЕПТ)
Прсте да полижете...
Уколико сте љубитељ пецива, сигурни смо да не бисте имали ништа против да некада хлеб замените на пример преукусном пуњеном погачом.
Квалитетни састојци осигуравају и одличан укус, а нема сумње да ће се свидети свим вашим укућанима:
БУКВАЛНО ЋЕ СЕ САМА ОЧИСТИТИ: Оставите ову СМЕСУ преко ноћи и рерна ће вам СИЈАТИ КАО НОВА! (ВИДЕО)
ТЕСТ ОД 30 СЕКУНДИ: Ево како да знате да ли је време за МЕЊАЊЕ ЈАСТУКА! (ВИДЕО)
ОПРЕЗ! Ова намирница је пуна витамина Д, али ако је сваки дан једете, може да направи ХАОС у телу!
Потребно је:
- 300 мл. млека
- 15 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- 500-550 гр брашна
- мало соли
- 50 мл маслиновог уља
- 1 беланце
За надев:
- 150 гр сира
- 50 гр ренданог качкаваља
- 1 пуна кашика киселе павлаке
За премазивање:
- 1 жуманце
- 1 кашичица уља
- 50 гр ренданог качкаваља
Припрема:
У лончић сипати мало млаког млека, додати шећер и измешати. Кад запени сипати у ванглу, додати једно беланце, а жуманце оставити поклопљено за премазивање.
У ванглу сипати остатак млека, додати и надошао квасац, беланце и уље као и мало брашна, па измешати. Додати уља, соли и остатак брашна, да тесто буде баш мекано.
Оставити га покривено да нарасте око 30 минута на топлом. Сто посути брашном и истрести тесто. Израдити га рукама и формирати у лопту, па је поделити на два једнака дела. Измешати сир и качкаваљ, заједно са киселом павлаком. Прву лопту теста развити оклагијом за 2 цм дебљине, па је пребацити у тепсију обложену пек папиром.
Премазати са сиром, прекрити са другом половином развијеног теста. Оставити покривено да одмори 20 минута, па премазати жуманцетом у који треба додати кашичицу уља и млека и добро изједначити. Премазати погачу и прекрити је са ренданим качкаваљем.
Рерну укључити на 220 степени Ц, пећи 20 минута, па смањити на 180 степени и пећи још 20 минута.
Ево и како се припрема: