Mekane KIFLICE BEZ JAJA, MARGARINA I MLEKA - Brzo se prave, a toliko su ukusne da će vam svi TRAŽITI RECEPT
Brzo, lako, a izuzetno ukusno – ovo je recept koji morate probati!
Tražite recept za savršeno meke i sočne kiflice koje se brzo prave, a pritom su potpuno bez jaja, margarina i mleka? Ove mekane kiflice će vas oduševiti! Iako se spremaju za svega nekoliko minuta, njihov ukus i tekstura su toliko fantastični da će svi tražiti vaš recept.
Bilo da ih pravite za doručak, užinu ili kao dodatak uz supu, ove kiflice će postati omiljeni obrok u vašem domu. Uz jednostavne sastojke koje sigurno već imate u kuhinji, uživaćete u savršenim kiflicama koje su mekane i vazdušaste, a istovremeno prilagodljive svakom ukusu.
Brzo, lako, a izuzetno ukusno – ovo je recept koji morate probati!
Sastojci:
- 500g brašna
- 20g kvasca
- 250ml tople vode
- 50 ml ulja i 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- susam
- posni majonez (za premazivanje (ili istopite margarin-maslac)
Priprema:
Odmah ukuljučite renu na 200C da se greje.
U veću činiju izmrvite kvasac, dodajte kašičicu šećera i brašna, 250 ml tople vode, 50 ml ulja promešajte. Postepeno dodajte 500 g Brašan i so.
Sve sastojke sjedinite i umestite glatko testo. Sve se radi odmah, ni kvasac, ni testo ne ostavljajte da raste. Od testa razvucite krug debljine 2-3 mm i isecite na 16 delova.
Kiflice možete da pravite slatke i slane. Možete da ih punite džemom, kremovima ili da ostative prazne. Trouglove urolajte u kiflice.
Slane kiflice premažite sa posnim majonezom ili istopljenim margarinom (maslacem ili jajetom, ako ne postite) i pospite susam po njima.
Pecite na 190C dok ne porumene,oko 20 minuta.