Мекане КИФЛИЦЕ БЕЗ ЈАЈА, МАРГАРИНА И МЛЕКА - Брзо се праве, а толико су укусне да ће вам сви ТРАЖИТИ РЕЦЕПТ
Брзо, лако, а изузетно укусно – ово је рецепт који морате пробати!
Тражите рецепт за савршено меке и сочне кифлице које се брзо праве, а притом су потпуно без јаја, маргарина и млека? Ове мекане кифлице ће вас одушевити! Иако се спремају за свега неколико минута, њихов укус и текстура су толико фантастични да ће сви тражити ваш рецепт.
Било да их правите за доручак, ужину или као додатак уз супу, ове кифлице ће постати омиљени оброк у вашем дому. Уз једноставне састојке које сигурно већ имате у кухињи, уживаћете у савршеним кифлицама које су мекане и ваздушасте, а истовремено прилагодљиве сваком укусу.
Брзо, лако, а изузетно укусно – ово је рецепт који морате пробати!
Састојци:
- 500г брашна
- 20г квасца
- 250мл топле воде
- 50 мл уља и 1 кашичица соли
- 1 кашичица шећера
- сусам
- посни мајонез (за премазивање (или истопите маргарин-маслац)
Припрема:
Одмах укуључите рену на 200Ц да се греје.
У већу чинију измрвите квасац, додајте кашичицу шећера и брашна, 250 мл топле воде, 50 мл уља промешајте. Постепено додајте 500 г Брашан и со.
Све састојке сједините и уместите глатко тесто. Све се ради одмах, ни квасац, ни тесто не остављајте да расте. Од теста развуците круг дебљине 2-3 mm и исеците на 16 делова.
Кифлице можете да правите слатке и слане. Можете да их пуните џемом, кремовима или да остативе празне. Троуглове уролајте у кифлице.
Слане кифлице премажите са посним мајонезом или истопљеним маргарином (маслацем или јајетом, ако не постите) и поспите сусам по њима.
Пеците на 190Ц док не порумене,око 20 минута.