ПОСНА ШТРУДЛА пуна ораха, џема и мака - Укусом осваја и оне који не посте, свежа и мека и сутрадан
Једном када направите ову посну штрудлу, схватићете да више никада нећете правити мрсну. Толико је добра
Потребно за фил:
300мл. чаја од јагоде
400гр. млевеног мака
150-200гр. шећера
4 кашике џема
100гр. сувог грожђа
150гр. млевених ораха, по потреби додати још 50-100мл. чаја или отопљени посни маргарин.
Потребно за тесто:
500гр. брашна
5 кашика шећера
15гр. квасца
1 прашак за пециво
125гр. посног маргарина 50гр. за премазивање
200мл. воде до 250мл.
Кора од 1 лимуна, прсохват соли.
Припрема:
Направите фил тако што ћете прво да скувате чај од јагоде. Затим ћете измешати мак, орахе, шећер и џем, па додати врео чај да попари мак. Када све то лепо измештате, направите тесто.
Тесто правите тако што ћете активирати квасац са водом и шећером. Измештаи брашно и прашак за пециво, додати маргарин, лимунов сок, активиран квасац и воду. Када лепо све умесите, развијте тесто што тање и богато га премажите филом. Ставите у млаку или хладну рерну, па пеците на 180 степени Целзијуса.